Enkel buffé för (nästan) alla

Så här i nyårstider kan det ibland vara svårt att komma på vad man ska äta när man är många. Det kanske finns olika smakpreferenser och olika matallergier att ta hänsyn till. Då tycker jag att buffé är en perfekt lösning!

Jag fyllde 40 i höstas och hade lite folk hemma på fest och bjöd då på buffé. Det skulle passa laktosintoleranta, glutenintoleranta, gravida, nötallergiker och vegetarianer. Min tanke var såhär: allt är laktosfritt och nötfritt, allt är vegetariskt, fröer, kött och fisk bredvid och glutenfri avdelning för bröd, smör och ost på eget bord. Då kan alla ta av de vill ha och blanda som de själva vill och framförallt behöver ingen bli sjuk!
(Och det bästa av allt var att det fungerade, alla kunde utan problem äta sig mätta 🙂 )

Undrar ni vad jag bjöd på? Här kommer menyn:

 

Kall fransk potatissallad
Linssallad
Grönsallad med blandade grönsaker och frukt
Baba ganoush
Hummus
Tzatziki
Grönsaksstavar av olika slag
Uppskuren frukt av olika slag
Kallrökt lax
Glutenfria kycklingspett
Lufttorkad skinka
Salami
Muffinsomeletter med grönsaker
Kronärtskockshjärtan
Grillad halloumi
Fröer
Oliver
Bröd
Osttallrik
Pannacotta med halloncoulis